Már jócskán benne
vagyunk a sütőtök szezonban ami minden év szeptemberében kezdődig és januárig
tart, és még nem osztottam meg veletek azt a receptet ami számomra egy nagyon
kellemes meglepetés volt. Az én fejemben nem tudott összeállni a kép, hogy hogy
lehet finom egy sütőtökből készült édesség mindaddig amíg meg nem kóstoltam.
Nagyon kellemesen csalódtam benne és az egyik nagy kedvencem lett. Nagyon
ajánlom mindenkinek, hiszen nagyon könnyed desszert, gyorsan elkészíthető és a
sütőtök igen sokféle vitamint tartalmaz, ami nem elhanyagolható az őszi
hónapokban.
Recept, 12 szeletre:
- 450 g sütőtök püré
- 330 g kristáycukor
- 480 g sűrített tej
- 1 tojás
- 5 g fahéj
- egy csipest só
A torta alapját a
"Mandulás körtetorta, Linzertészta alap" mintájára készítjük el.
A sütőtököt meg
kell párolni és egy turmixgép segítségével pürésítenünk kell. Mikor ez megvan,
össze kell kevernünk a fennmaradó anyagokkal és jól elkeverni csomómentesre,
majd beletölteni az elősütött tésztaalapunkba.
Előmelegített sütőben körülbelül 160 fokon 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése